Сьодерлинг триумфира у дома със стил



17-07-2011 21:40 | Николай Драгиев

Робин Сьодерлинг взе своята четвърта титла през сезона. В третия си пореден финал на домашния турнир в Бостад, той разгроми специалиста на клей Давид Ферер с 6:2, 6:2.

Успехът за шведа бе изкован само за 69 минути, в които той показа типичния си агресивен тенис, разгромявайки иначе коравия опонент. Това е общо 10-а титла в кариерата на Сьодерлинг от 20 изиграни финали.

"Доволен съм от представянето си в турнира. От първата до последната точка тази седмица, се представих силно и показах най-добрия си тенис," заяви Сьодерлинг.

"Най-после съм здрав. В последните няколко месеца имах физически проблеми. Сега ще тренирам заедно и се надявам на силен сезон на твърди кортове."

Във втория сет Ферер по чудо се измъкна от "геврек", като след 5:0 все пак взе два гейма в сметката си. Така за целия турнир Сьодерлинг загуби едва 13 гейма в четири мача.

"Робин игра много силно. Той е по-добър от мен, много по-добър днес. Понякога играя силно, понякога не толкова. Не мисля за влизане в топ 5. Просто се наслаждавам на играта," заяви от своя страна Ферер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини