След Нюпорт, Иснър пожела и титлата в Атланта



19-07-2011 16:15 | Станко Димов

След като започна по слаб начин сезон 2011, Джон Иснър идва в турнира в Атланта с доза увереност, след като спечели титлата от турнира в Нюпорт преди 2 седмици.


„Никога не е лесно да запишеш пет поредни победи в мачове от подобен турнир. За мен настилката наистина няма никакво значение. Важното е, че идвам в Атланта с повече увереност”, коментира високият американец, който преди турнира в Нюпорт бе спечелил само два пъти през годината два или повече мача подред.


„До преди няколко дни годината се очертаваше като много разочароваща за мен. Безспорно триумфът в Нюпорт ми се отрази добре. По този начин свалих голяма част от напрежението и сега просто мога да изляза на корта и да играя по-освободено”.


Турнирът в Нюпорт ще остане паметен поради още една причина. С победата на финала Иснър записа успех №100 в кариерата си (при 80 загуби). „Винаги скокът при мен е идвал по-късно. Винаги съм ставал по-добър с години. Все още вярвам, че след 2-3 години ще покажа най-добрия си тенис. Не съм като повечето момчета, които правят сериозен бум на 18 години. Познавам се отлично и така е с всичко, което правя. Имаме намерение да играя още много години, затова най-доброто за мен тепърва предстои”, сподели 26-годишният тенисист.


Турнирът в Атланта е като домашен за Иснър, който е продукт на академията на Университета в щата Джорджия, където именно се намира и Атланта.


„Определено на този турнир се чувствам като у дома. Помня феноменалната подкрепа, която феновете ми оказаха миналата година. Надявам се сега отново да е същото. Това бе една от причините да играя добре и да се класирам за финал миналия сезон”, припомня си Иснър, който през 2010-та загуби спора за титлата с Марди Фиш.


Иснър, който е №3 в основната схема, ще започне турнира от втори кръг, където го чака негов стар познайник – Джеймс Блейк. „Познавам го отлично, защото двамата редовно тренираме заедно. За нас на корта няма да има тайни в играта на съперника. Ще спечели този, който има повече късмет през деня”, сподели още Иснър.


Както е известно на кортовете в Атланта ще видим и първата ракета на България Григор Димитров. Хасковлията ще излезе на корта тази вечер, около 02:30 часа, а негов съперник е американецът Раджийв Рам. При успех, във вторик кръг Гришо може да срещне бившия №1 Лейтън Хюит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини