Предстои Nike Junior Tour



21-07-2011 14:03 | Николай Драгиев

С двубоите от основната схема при юношите и девойките до 14 г. на 25 юли започва първият турнир от световноизвестната верига Nike Junior Tour, който ще се проведе на българска земя.

В 9.00 ч. в понеделник заявилите се за участие в престижната надпревара млади тенисисти ще излязат на кортовете на Българския национален тенис център  “Карлсберг”, за да премерят сили в името на голямата награда – участие във финалния турнир “Nike Junior Tour International Masters”. Той ще се играе през декември във Флорида, САЩ.

Разходите на четиримата победители при юношите и при девойките до 12 и до 14 г. и на техния треньор, които ще заминат за международното състезание в края на годината, ще бъдат поети от “Найки”. За участниците има предвидени и предметни награди.

Специално за първото издание на турнира у нас по покана на президента на БФТ Стефан Цветков ще пристигне маркетинг мениджърът на “Найки” за Европа и директор на тенис веригата Филип Вайс. Той ще се срещне с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и с председателя на БОК Стефка Костадинова.

"Този турнир предлага изключителна възможност за младите ни тенисисти да се докоснат до атмосферата на финалния "Мастърс" от веригата, който ще бъде във Флорида.

Също така ще разшири възможностите за сътрудничество между БФТ и един от лидерите в производството на спортни стоки “Найки”. Надявам се, че състезателите ще приемат състезанието в София много отговорно, а победителите ще представят България достойно на международния турнир. Пожелавам успех на всички и нека най-добрият победи", коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

Състезания от веригата се провеждат в 30 страни от цял свят, включително в най-големите световни сили в тениса като САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Италия, Германия, Испания, Китай, Аржентина, Бразилия, Швейцария. Една от най-известните победителки в Nike Junior Tour International Masters е израелската топтенисистка Шахар Пеер, бивша №11 в света при жените. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини