Квитова: Не съм мислела, че ще се занимавам тенис22-07-2011 22:13 | Николай Драгиев

Петра Квитова разкри, че в юношеските си години не е вярвала, че професионално ще се занимава с тенис. Тя е имала възможност да тренира само по час и половина след училище, а дори не е имала и с кой да се упражнява, освен нейните родители.

Това обаче не попречи на Квитова да разгроми Мария Шарапова във финала на Уимбълдън. За сравнение рускинята още от 7-годишна възраст е била част от професионалната академия на Ник Болетиери във Флорида.

Все пак на 16-годишна възраст Квитова се мести от родното градче с 6000 души Фулнек, в малко по-големия Простейов, където има тенис клуб.

"До този момент не мислех, че мога да стана професионален състезател по тенис. След като се преместих, срещнах хора като Томаш Бердих. Моите родители ме насърчиха, тъй като по това време нямах с кого да играя. Можех да тренирам единствено с тях двамата и брат ми," разкрива Квитова.

Квитова признава, че още не е решила какво ще прави с близо 1,5 милиона долара, които прибра за спечелването на титлата си. Все пак тя оправда инвестициите в нея, направени от нейните родители Иржи и Павла. Освен това Петра засега не мисли да сменя любимата Шкода.

Петра разказва и за родния си град Фулнек - "Нищо специално няма в него. Четири тенис корта, едно футболно игрище и една църква."

 
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини