Квитова: Не съм мислела, че ще се занимавам тенис22-07-2011 22:13 | Николай Драгиев

Петра Квитова разкри, че в юношеските си години не е вярвала, че професионално ще се занимава с тенис. Тя е имала възможност да тренира само по час и половина след училище, а дори не е имала и с кой да се упражнява, освен нейните родители.

Това обаче не попречи на Квитова да разгроми Мария Шарапова във финала на Уимбълдън. За сравнение рускинята още от 7-годишна възраст е била част от професионалната академия на Ник Болетиери във Флорида.

Все пак на 16-годишна възраст Квитова се мести от родното градче с 6000 души Фулнек, в малко по-големия Простейов, където има тенис клуб.

"До този момент не мислех, че мога да стана професионален състезател по тенис. След като се преместих, срещнах хора като Томаш Бердих. Моите родители ме насърчиха, тъй като по това време нямах с кого да играя. Можех да тренирам единствено с тях двамата и брат ми," разкрива Квитова.

Квитова признава, че още не е решила какво ще прави с близо 1,5 милиона долара, които прибра за спечелването на титлата си. Все пак тя оправда инвестициите в нея, направени от нейните родители Иржи и Павла. Освен това Петра засега не мисли да сменя любимата Шкода.

Петра разказва и за родния си град Фулнек - "Нищо специално няма в него. Четири тенис корта, едно футболно игрище и една църква."

 
Коментари
Турнир: WTA Finals
Категория: Друг
Място на провеждане: Сингапур, Сингапур
Настилка: Зала
Награден фонд: $7,000,000

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Indoors
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,442,740

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,788,570

Official Website | Livescore
Други новини