Дежа вю: Фиш срещу Иснър на финал



24-07-2011 09:35 | Станко Димов

Американците Марди Фиш и Джон Иснър ще спорят за титлата от турнира в Атланта за втора поредна година, след като късно снощи спечелиха срещите си от полуфиналите. Шампионът Фиш, който е и водач в схемата, имаше сравнително лесна задача с най-новия член на Топ 100 – Райън Харисън.

 

Опитният Фиш се наложи с 6:2, 6:4 за малко повече от час игра. Първата ракета на САЩ изигра страхотен мач и не допусна нито един пробив в подаването си. Той обаче не скри, че очаква повече от труден финал срещу Иснър, който се намира в най-добрата си форма за сезона.


„Ще трябва да играя на ръба на възможностите си. Миналата година Джон показа, че тук се чувства отлично. Този сезон никой не успя да го победи в Атланта и определено ще ми бъде трудно. Имам изготвена стратегия, която се надявам да проработи”, коментира Фиш, който в миналогодишния финал се наложи драматично в три сета.


Самият Иснър имаше далеч по-труден мач, налагайки се със 7:5, 6:7, 6:1 над Жил Мюлер. „Положих много усилия през втория сет, за да се върна в мача. В началото на третата част обаче пропилях шансовете си. Беше труден мач”, каза Мюлер.


От своя страна Иснър е на път да спечели втори турнир подред, след като триумфира в Нюпорт преди две седмици. „От няколко месеца очаквам този момент да дойде. След като навлязох в подобна форма не искам да я изпускам”, каза Иснър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини