Звонарьова: Конкуренцията е жестока



25-07-2011 13:11 | Станко Димов

Рускинята Вера Звонарьова, която през уикенда спечели титлата от турнира в Баку сподели, че в момента конкуренцията в WTA е изключително голяма. Световната №3 допълни, сезонът на твърди кортове е любимият й, тъй като се чувства най-комфортно именно на тази настилка.

 

„В момента женският тенис е на много високо ниво, а конкуренцията е жестока. Във всеки един мач трябва да даваш всичко от себе си, да не губиш концентрация в нито един момент, ако искаш да спечелиш двубоя. В противен случай нямаш шансове”, коментира синеоката московчанка.


„През седмицата може би не показах най-доброто от себе си. Спечелих титлата защото се борех за всяка една точка, от първата до последната. Все още не съм в оптимална форма, но това е нормално. Обичам да играя на твърди кортове и се надявам да подобря представянето си”, каза още Звонарьова.


Рускинята взе първата си титла за годината на турнира от Premier  категорията в Доха, където на финала се справи със световната №1 Каролина Вожняцки. 9 от 12-те титли на Звонарьова са спечелени именно на твърди кортове (2 на клей и 1 на трева).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини