В Сан Хосе съжаляват за Мъри, очакват огромен интерес към Сампрас



В Сан Хосе съжаляват за Мъри, очакват огромен интерес към Сампрас
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
08-02-2010 18:05 | Николай Драгиев

Директорът на турнира в Сан Хосе Бил Рап обяви причините за отказа на третата ракета в света при мъжете Анди Мъри да играе в надпреварата.

Британецът спечели първата титла в кариерата си в Сан Хосе през 2006 година, а през следващата година успешно защити трофея. Оттогава обаче Анди не е участвал в този турнир.

"Разбира се, ние много бихме искали да видим Анди Мъри да играе при нас. Същото се отнася и за спонсорите от Кралската банка на Шотландия, които държаха той да вземе участие. Той обаче има ангажименти в Европа в момента. Ние обаче не сме изгубили надежда, че ще го видим за в бъдеще", обясни Рап.

Бил благодари на легендата Пийт Сампрас, който за пореден път се съгласи да вземе участие в демонстративен мач преди старта на турнира. Известният американец ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско.

"За нас присъствието на Пийт на турнира е наистина много важно, той е тенисист, който аз много харесвам. Смятаме, че около 6-8 хиляди ще посетят демонстративния мач", добави директорът на турнира.

Общият награден фонд на надпреварата е 531 хиляди щатски долара, от които победителят ще получи 90,925 и 250 точки за ранглистата на АТП.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини