Шарапова тръгна с победа, очаква Серина



28-07-2011 09:22 | Станко Димов

Поставената под №2 в основната схема Мария Шарапова започна с победа участието си на турнира в Станфорд. В среща от втори кръг Маша се наложи с 6:2, 2:6, 6:4 над Даниела Хантухова (Словакия) в един от „най-красивите” двубои за седмицата. Победата гарантира на Шарапова място на четвъртфинал, където може да се изправи срещу друга бивша водачка в света – Серина Уилямс. За тази цел обаче американката ще трябва да спечели двубоя си с Мария Кириленко късно тази вечер.


„Чувствам се страхотно. Благодаря за подкрепата”, сподели Шарапова при излизането си от корта, което бе съпроводено с бурни овации от публиката.

 

„Серина или Кириленко? Загубих и от двете в последните ни срещи. Срещу Серина Уилямс никога не ти оставя време да си вземеш дъх. Тя не е играла от доста време, но въпреки това си остава голям шампион и опонент. Да не забравяме, че каквото и да се случи, в края на деня тя ще има 13 титли от Големия шлем, а аз - 3. Това говори много", коментира Шарапова.


Французойката Марион Бартоли също записа победа и се класира за четвъртфинал за седми път от началото на сезона. Бартоли се наложи с 6:4, 6:3 над Ребека Марино от Канада.  Деветата в схемата французойка, която спечели турнира преди две години, има 18 победи в последните си 21 срещи.


„Обичам този турнир. Страхотно е, че се завърнах тук с победа. Взех реванш от Ребека, която ме победи миналата година в Кубек. Мисля, че се движех страхотно по корта. Удрях топката добре и се чувствам отпочинала, след като си взех пауза 3 седмици”, каза още нисичката французойка.


В другите срещи поставената под №8 Диминика Цибулкова от Словакия победи американката Кристина МакХейл с 6:4, 2:6, 6:3. С успех се поздрави и Агниешка Радванска, която се справи с представителката на китайско Тайпе Кай-Чен Чанг – 6:4, 3:6, 6:0.


„Беше ми трудно да играя. Не показах най-добрия си тенис и не е лесно да се печелят двубои като този”, сподели 20-ата в света Доминика Цибулкова.

 

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини