Аластър: Залата ви е от световно ниво



28-07-2011 17:07 | Станко Димов

Президентът на WTA Стейси Аластър остана впечатлена от новата многофункционална зала „Армеец Арена” в София, която ще приема Турнира на шампионките в периода 2012-2014 година. При подписването на договора Аластър сподели, че ключова роля е изиграло правителството на България в лицето на премиера Бойко Борисов.


„Много съм развълнувана да бъда тук, в това страхотно съоръжение, което е от световна класа. Радвам се, че до мен стои един шампион (бел. ред. Цветана Пиронкова). В днешно време е изключително трудно някоя страна да намери място в календара на WTA.

 

Когато разгледахме кандидатурата на София и видяхме, че турнирът има сериозна подкрепа от страна на правителството, решихме да ви гласуваме доверие. Мога да кажа, че залата ви наистина е страхотна. В Европа няма много такива зали, бъдете сигурни”, каза Аластър.


„Този турнир, освен реклама за България, ще бъде и мотивация за нови шампиони, за бъдещи шампиони, като Цветана Пиронкова. Уверявам ви, че в лицето на WTA България си намери дългосрочен партньор”, каза още дама №1 в управата на женския тенис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини