Серина узакони завръщането си с титла



01-08-2011 00:11 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Серина Уилямс спечели турнира от категорията Premier в Станфорд, който бе с награден фонд от 721 000 долара. Намиращата се преди турнира на 169-а позиция Уилямс се справи във финала с Марион Бартоли в два сета - 7:5, 6:1. Целият двубой продължи 82 минути игра.

В първия сет Бартоли имаше възможност да сервира за сета при 5:4, но се провали. Преди това французойката не се възползва и от аванс 4:2. В края на сета пък получи и болка в ръката, след което свали гарда пред мощните действия на Уилямс.

Много бързо Уилямс обърна до 7:5 в нейна полза първия сет. След това поведе с 5:0 във втория, но все пак Бартоли взе един гейм за 6:1 в полза на американката.

Така Серина взе частичен реванш за загубата в четвърти кръг на Уимбълдън тази година от Бартоли. Любопитното е, че това е първа титла на Уилямс на толкова скромен за нейните възможности турнир от около 3 години. За последно тя бе печелила турнир, който не е от "Големия шлем" или заключителен на осемте най-добри, в Чарлстън през 2008-а.

Титлата е първа за сезона за Серина, която се завърна през юни след година отсъствие. Общо в кариерата й това е 38-и трофей.

Тя прибавя 111 хиляди долара към сметката си и 470 точки за ранглистата. От новата седмица Уилямс трябва да попадне около топ 80.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини