Харисън и Хюит с „уайлд кард” за Синси



02-08-2011 16:09 | Станко Димов

Новоизгряващата американска звезда Райън Харисън получи „уайлд кард” за турнира от „Мастърс 1000” сериите в Синсинати, който започва във втората седмица на месец август.

 

Харисън се представя впечатляващо от началото на Olympus US Open сериите, достигайки до полуфинал в турнирите в Атланта и Лос Анжелис. И в двата случая Харисън отстъпи пред първата ракета на САЩ Марди Фиш, който именно в момента е лидер в Olympus US Open сериите.


Само за последните две седмици Харисън се изкачи с близо 40 места в ранглистата, където от вчера заема 82-ра позиция. Любопитното е, че през 2008-ма година той стана 11-ият играч в историята на Оупън ерата, който записва победа на ниво ATP на едва 16-годишна възраст (преди него това бе сторил Рафаел Надал през 2002-ра година).


Предишните участия на Харисън в Синсинати не бяха особено успешни. Той се включи в квалификациите на турнира през 2008 и 2009-та, но и в двата случая отпадна още в първи кръг.


Освен Харисън, специална покана от организаторите получи и бившият №1 в света Лейтън Хюит. Австралиецът не се представя на ниво през последните месеци, като с основна заслуга затова са постоянните травми, които го измъчват. Самият Хюит изрази надежди, че ще завърши сезона подобаващо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини