Сампрас загуби, но отново изправи залата на крака



09-02-2010 10:29 | Станко Димов

Легендата Пийт Сампрас и Фернандо Вердаско дадоха начало на силния турнир SAP Open в Сан Хосе. Двамата изиграха демонстративен мач с благотворителна цел, а испанецът се наложи с 6-3, 7-6 (2) след само час игра.

 

Въпреки, че е с 12 години по-възрастен от опонента си, Сампрас показа, че все още би намерил място в големия тенис. Американецът в типичен за него стил заби 9 аса, които взривиха трибуните в залата.

 

"Чувствам се малко стар", призна след мача Пийт.

 

"Сервирах добре, но когато трябваше да посрещам бях много затруднен. Трудно намирах правилния баланс, но това вече е нормално", сподели Сампрас.

 

"Не обичам просто да си стоя в нас и да не правя нищо. Подобни двубои, като този с Фернандо, ми доставят удоволствие. След като загубих първия сет си казах, че трябва да направя всичко възможно, да взема втория. Вкарах нещата в тайбрек, но за повече нямах сили", коментира още носителят на 14 титли от Големия шлем.

 
Доволен от мача остана и Вердаско.

 

"Пийт все още има страхотен сервис. Разбира се, няма формата и подготовката, която демонстрираше в състезателните си години. За мен бе въпрос на чест да играя с него. Мисля, че натрупах полезен опит", каза след мача Вердаско.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини