Шарапова: Нищо не съм получила наготово (видео)



05-08-2011 18:32 | Николай Драгиев

Мария Шарапова даде пространно интервю пред Джъстин Гимелстоб от Tennis Channel. В него тя дискутира проблемите през които премина, нейното детство, нивото на женския тенис, живота на корта и извън него.

"Мотивира ме това, че мога да бъда по-добра. Обичам самата игра. Имах чудесна година, а от нея остава още доста време. Гледам в перспектива," разкри Маша.

"Контузията в рамото, която ме извади дълго от игра, ми даде възможност да мисля върху много неща от живота. Най-важното е, че зад мен през цялото време, бяха моят екип и семейството ми. И в добро, и в лошо те са с мен."

Рускинята споделя, че често се е срещала със своя бъдещ годеник Саша Вуячич и преди да се запознаят. Самата тя следи от близо американския баскетбол.

"Наслаждаваме са на това да имаме съвсем нормален живот. Обичам простичките неща. Да излезем да се повозим с колата, да отидем на дълга разходка по плажа."

Шарапова разсъждава и по темата на базата на какви обстоятелства тя се е превърнала в една от най-силните психически състезателки не само в тениса, но и сред всички спортове за жени.

"Това е свързано с моя живот до момента. Никога не съм получавала всичко наготово. Винаги съм работела здраво, за да получа това, което имам сега. Една от причините да постигна толкова много в кариерата си е, че никога не съм се притеснявала от това какво би се случило, ако не успея да се справя с нещо. Аз харесвах живота си и преди да стана толкова популярна и никога не съм се страхувала, че мога да се върна към него."

"В нашето семейство сме постигнали великолепен баланс. Баща ми ме научи на много и винаги успяваше да ме мотивира. Моята майка пък се грижеше за всичко останало извън тениса."







Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини