Фиш: На US Open мога да победя всеки



06-08-2011 13:55 | Станко Димов

Вече няколко месеца Марди Фиш е първа ракета на САЩ. Странно или не, именно на него американците възлагат най-големи надежди ако  не за титла, то поне за достойно представя на  US Open.

 

Именно на „Флашинг Медоус” е последната титла на сингъл при мъжете, която САЩ завоюва. Герой през 2003-та бе Анди Родик, който на финала победи с 3:0 сета Хуан Карлос Фереро. Сега обаче положението е много по-различно. 25 от последните 26 титли от Шлема са притежание на тримата челници в ранглистата – Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.


„Определено е много трудно да се справиш дори с един от тях, когато става въпрос за Голям шлем. Мисля, че те, заедно с Анди Мъри, играят на едно ниво пред всички останали”, сподели Фиш.


„Все пак аз обаче вярвам, че на тази настилка мога да победя всеки един в света. Играх четвъртфинал на Уимбълдън и не виждам защо да не достигна до тази фаза и на US Open. Да не забравяме, че Анди (Родик) все още в играта. Джокович се представя впечатляващо, но не мисля, че ще завърши сезона само с една загуба. Дел Потро също се завръща, ще бъде интересно”, каза още Фиш.


„US Open е различен турнир. Рафа Надал на пример миналата година промени играта си, за да го спечели. В Ню Йорк мачовете никога не са лесни. Ако играеш 5 сета в началните кръгове рискуваш да загубиш голяма част от енергията си, а когато дойдат сериозните съперници това е много важно”, каза още 29-годишният Фиш, който в момента е под №8 в ранглистата на ATP.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини