Монфис срещу Щепанек на финала във Вашингтон



07-08-2011 09:54 | Станко Димов

Водачът в схемата Гаел Монфис сложи край на надеждите на домакините и на Джон Иснър за триумф на турнира във Вашингтон. В епичен полуфинален сблъсък, който приключи в 01:16 часа местно време, Монфис се наложи над Иснър с 6:4, 3:6, 7:6 (6).

 

Двубоят между двамата се проточи заради дъжда над американската столица, който и днес обърка сметките на организаторите.


 Така в спор за трофея Монфис ще се изправи срещу опитния Радек Щепанек, който в полуфиналите се разправи с Доналд Иънг. Това ще бъде първи финал за Щепанек от година и половина. За последно чехът спори за титлата миналата година в Бризбейн, но на финала бе победен от Анди Родик.


„В момента се чувствам изключително уверен в силите си и ще започна финала с ясното съзнание, че мога да спечеля титлата. Вече няколко мача поред показвам добра игра, агресивен съм атакувам повече съперника и това се вижда”, сподели Щепанек, който спечели своя мач с 6:3, 6:3.


„Силното ми представяне във Вашингтон може да ми даде по-добро място в ранглистата, което е важно в навечерието на US Open”, каза още Щепанек.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини