Сампрас: Всички ще трябва да се съобразяват с Надал на US Open



09-08-2011 20:40 | Станко Димов

Пийт Сампрас винаги е интересен събеседник. Американецът, който никога не е криел приятелските си отношения с Роджър Федерер, за пореден път се показа като изключителен джентълмен и засипа с похвали световния №2 Рафаел Надал.

 

Както е известно в края на месеца започва последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open, където Рафа трябва да защитава титлата си. Задачата му обаче няма да е никак лесна предвид фамозната форма, в която се намира Новак Джокович. Сърбинът не само че измести Рафа от върха, но е и в серия от шест поредни победи над него, при това все на финали.


„Рафа е страхотен боец. Може би физическото му превъзходство сега не е толкова голямо, но той пак си остава голям играч. Той ще бъде този, когото другите ще трябва да победят на US Open”, сподели Сампрас в интервю пред друга легенда - Матс Виландер.


Легендарният американец, който има 14 титли от Големия шлем в кариерата си смята, че шести поредни загуби на Надал от Джокович със сигурност имат значение, но в никакъв случай не правят испанеца обречен в двубоите с актуалния №1.


Тази седмица Надал ще участва на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Монреал. Миналата година Матадора стигна до полуфинал в турнира, където отстъпи пред бъдещия победител Анди Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини