На 4 очи с Кевин Андерсън: За Университета, мечтите и идолите



11-08-2011 19:06 | Станко Димов

Кевин Андерсън си спечели неимоверно много внимание след смазващата победа над шампиона Анди Мъри на турнира в Монреал. Южноафриканецът вече два дни е желан събеседник за интервюта, а любопитните въпроси за живота му за и извън корта не секват. Предлагаме ви част от темите, които дискутираше Андерсон с феновете си в социалната мрежа Facebook.


За образованието
Изкарах три незабравими години в Университета в Илинойс. Мисля, че за младите състезатели подобна програма, каквато предлагат колежите, е отличен старт на кариерата. През пролетта участваме в колежански турнири, а през лятото можехме да се пускаме сред професионалистите. Лично аз съм много доволен от избора си и сърдечно го препоръчвам на младите тенисисти.


За US Open 2011
Кой ще спечели? Ами, надявам се, ще ми се да бъда аз...Но сега сериозно. Джокович прави невероятен сезон и ще бъде готов на всичко да спечели в Ню Йорк. Надал и Федерер също имат своето място сред фаворитите. Общо взето ще участват много велики играчи, така че ще бъде интересно. Ето защо мисля, че US Open е сред най-вълнуващите турнири за сезона.


За най-трудния съперник на корта
По мое мнение този сезон това е Новак Джокович. Предполагам, че не само аз мисля така. Тази година играх срещу него 3 пъти и той просто не ми остави шанс. Много е трудно в момента да му се противопоставиш.


На кого от сегашните играчи симпатизира
Няма как да кажа, че имам любим тенисист, защото виждам всички като потенциални съперници на корта. Не мога да не призная обаче, че се възхищавам на водещите тенисисти и на успехите им.


Любимец за всички времена
Тук спор няма – Пийт Сампрас.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини