Цонга отново победи Федерер (видео)



12-08-2011 08:10 | Николай Драгиев

Французинът Жо-Вилфред Цонга нанесе втора поредна загуба на бившия номер 1 в света Роджър Федерер, след като го победи и на Уимбълдън този сезон. Това стана в трети кръг на "Мастърс 1000" в Монреал. Цонга се наложи със 7:6(3), 4:6, 6:1.

В първия сет Федерер пропусна цели три възможности за пробив, включително един сетбол и бе наказан затова. Цонга взе първата част след 57 минути със 7:3 точки в тайбрека.

Федерер сравнително лесно изравни резултата в сетове, печелейки втората част с 6:4.

Най-неравностоен бе третият сет в мача. Там имаше само един играч - Цонга се наложи с 6:1. Като цяло Федерер не показа най-доброто от играта си. Това отчита и статистиката - 31 уинъра и 32 непредизвикани грешки.

"Той е много уверен в момента и изигра страхотен трети сет," обясни Федерер, който миналата година бе финалист в Канада. "Първите две части бяха равностойни, може би трябваше да спечеля повече от открилите се възможности."

"Играх изключително добре тази вечер. Не пропуснах нито една от открилите ми се възможности. Много съм щастлив от победата. Надявам се да спечеля и в четвъртфиналите," заяви щастливият Цонга.



За място на полуфинал той ще спори с Николас Алмагро. Испанецът изненада намиращия се в добра форма Ришар Гаске със 7:6, 6:3.

В другия четвъртфинал един срещу друг ще се изправят Марди Фиш и Станислас Вавринка.

Вавринка се справи с Кевин Андерсън след 6:4, 4:6, 6:4 за два часа и 24 минути игра.

Марди Фиш от своя страна взе реванш от победилия го във финала на турнира във Вашингтон Ърнест Гулбис - 4:6, 6:3, 6:4.

Така Фиш вече има серия от 9:1 победи от началото на сезона в САЩ през лятото.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини