Азаренка срещу Уилямс на полуфинал в Торонто



12-08-2011 21:46 | Станко Димов

Сладката приказва на Галина Воскобоева и Роберта Винчи на „Роджърс Къп” в Торонто приключи. Италианката, която по-рано в турнира „взе скалпа” на шампионката и актуална №1 в света Каролина Вожняцки и Ана Иванович, отстъпи с 6:4, 6:1 пред Саманта Стосър.

 

След изключително оспорвания първи сет, в който Винчи пропиля редица възможности, италианката тотално рухна и през втората част просто не оказа съпротива на 10-ата в схемата.

 

От своя страна пък Стосър най-накрая записа представяне, отговарящо на ранкинга й и вече чака съперничката си на полуфиналите, която ще бъде Агниешка Радванска (Полша, №13). Тя победи с 6:4, 6:3 Андреа Петкович (Германия, №11).


Вторият от днешните двубои също не подложи изненади, на каквито се нагледахме по-рано в турнира. Световната №4 Виктория Азаренка не остави никакъв шанс на Галина Воскобоева, побеждавайки я с 6:1, 6:2 за малко повече от час.

 

Състезаващата се Казахстан състезателка явно „свърши с батериите” след тежките двубои, които изигра до момента. Както е известно 135-ата в света започна участието си в надпреварата от квалификациите.


В спор за място на финал Азаренка ще се изправи срещу бившата №1 в света Серина Уилямс. Американката надви трудно с 4:6, 6:3, 6:2 Луцие Шафаржова.

Залогът от този мач като че ли е по-голям за Азаренка, която може да стане номер 3 в света, ако спечели титлата.

Уилямс води с 4:1 на Азаренка, всички мачове между двете са били крайно оспорвани.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини