Непобедимият Джокович продължава с рекордите (видео)



15-08-2011 00:39 | Станко Димов

Приказният сезон на Новак Джокович продължава с пълна сила. Сърбинът спечели девета титла за годината, след като триумфира в турнира „Роджърс Къп” в Монреал. На финала Ноле се наложи над американеца Марди Фиш с 6:2, 3:6, 6:4 след повече от два часа игра. Опитният Фиш не се справи никак лошо и в определени периоди от срещата надиграваше световния №1, но в крайна сметка непобедимият сърбин напусна централния корт с трофея в ръце.

 

С победата днес Джокович подобри нов рекорд – той стана единственият в Оупън ерата, който печели пет титли от „Мастърс 1000” сериите в рамките на един сезон. Към тези отличия сърбинът има на сметката си и титлите от Australian Open, Доха, Уимбълдън и Белград. Победата пък бе №53 за Ноле от 54 срещи.


Очаквано или не, финалният сблъсък започна с по-агресивна игра на Марди Фиш, който видимо стоеше по-добре на корта и диктуваше темпото. Американецът нямаше никакви проблеми в сервис-геймовете си, които печелеше с лекота. На противоположния полюс бе представянето на Ноле. Сърбинът не се движеше добре на корта и сякаш изпитваше кондиционни проблеми. На цели пет пъти световният №1 трябваше да спасява подаването си, но и в петте случая оцеля.


Ключов за изхода на сета бе шестият гейм, в който Фиш показа леки колебания и бе светкавично наказан. При първия си брейк-пойнт Джокович не сгреши и поведе с 4:2. Следващите два гейма бяха бързо изиграни и спечелени от сърбина, който си осигури първия сет.


По идентичен начин започна и втората част. Отново Марди Фиш бе по-настоятелен, но за разлика от първия сет усилията на американеца дадоха резултат и той проби за 3:2. Последваха няколко много оспорвани геймове, но в крайна сметка световният №8 не допусна връщане на пробива, като с втори такъв изравни резултата – 2:6, 6:3.


Така за радост на публиката финалният сблъсък влезе в заключителен трети сет. В него първи се пропука Марди Фиш, който в петия гейм допусна пробив на 0 и изоставане в резултата с 2:3. От тук до края на срещата Джокович се представи солидно и като истински шампион не изпусна контрола на мача.


Време за почивка за Джокович и Фиш обаче няма да има. И двамата ще се включат в друг много силен турнир – този в Синсинати, който също е от „Мастърс 1000” сериите.

 

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини