Федерер показа класа срещу Дел Потро (видео)



17-08-2011 05:33 | Николай Драгиев

Роджър Федерер започна с победа защитата на титлата си от "Мастърс 1000" в Синсинати. Швейцарецът надигра сравнително лесно с 6:3, 7:5 Хуан Мартин дел Потро още във втори кръг на надпреварата. Така Маестрото от Базел ще спори с друг доказан ветеран - Джеймс Блейк.

В повторение на финала от US Open 2009, когато Дел Потро детронира Федерер в Ню Йорк, този път изненада нямаше. Федерер показа по-добро ниво от преди седмица в Торонто и така постигна седма победа от девет мача с Дел Потро.

Трябва да се отчете обаче, че и двамата състезатели изглеждаха далеч от най-добрата си форма, която вероятно ще опитат да намерят по време на US Open, който стартира на 29-и август.

Още от началото на мача Федерер демонстрира агресивния си стил и бързо успя да вземе превес. Той проби подаването на Гиганта от Тандил и поведе с 4:1. Това му бе напълно достатъчно да затвори първата част.

Стартът на втория сет дойде с 3 поредни точки за пробив пред Федерер, който обаче не успя да се възползва, а Дел Потро най-после пусна в употреба унищожителния си форхенд.

При 3:2 в полза на Дел Потро, аржентинецът стигна и до точка за пробив, която Федерер вещо спаси с начален удар.

Фед-Експрес продължи да сервира прекрасно и очакваният пробив дойде за 6:5, след което той не срещна трудности да завърши мача. Швейцарецът записа 35 уинъра при 23 грешки, на мрежата пък спечели 11 от 13 излизания.

Така предстои да видим двубой между двама от най-атрактивните играчи изобщо в ATP - Федерер и Джеймс Блейк. Опитният американец има едва 1 победа в 10 мача с бившия номер 1. Тя обаче е доста ценна - на Олимпиадата в Пекин през 2008-а.

Хуан Мартин дел Потро пък разочарова за трети пореден турнир, в който отпада неизменно във втори кръг. Така след силната година до момента, Дел Потро така и не успява да извади най-доброто от играта си по време на любимите турнири в Северна Америка.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини