Кузманов спира с юношеския тенис в края на сезона



17-08-2011 15:12 | Станко Димов

Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков награди младия български талант Димитър Кузманов за сребърния медал, който той спечели от Европейското първенство до 18 г. в Клостерс, Швейцария. Кузманов получи специален плакет от федерацията и подарък от "М-Тел" - смартфон BlackBerry.

 

"До този момент подобен успех от наш тенисист в тази възрастова група не е постиган", посочи Стефан Цветков. "Участниците бяха на невероятно ниво, сред първите 200-300 в света. Много сме горди с постижението на Мико. Той за пореден път показа, че заедно с Григор са двете основни фигури в мъжкия тенис и ще направим всичко възможно с подкрепата и на МФВС да продължим да подпомагаме Мико по трудния път на реализация в професионалния тенис.

 

Аз съм убеден, че той ще го направи - има и качествата, и желанието", допълни президентът на БФТ. Според него е само въпрос на време младият тенисист да започне да ни радва и с успехи при мъжете.

 

"Наистина съм много щастлив от успеха, който постигнах. Искам отново да благодаря на Българска федерация по тенис и на министерството на спорта за подкрепата, която винаги ми оказват. Сега след този успех съм още по-мотивиран да постигна своите цели в мъжкия тенис", коментира Кузманов.

 

Той посочи още, че тази година е последна за него в юношеския тенис и че целите му за в бъдеще са само в мъжкия тенис, като през следващата година ще включи в програмата си и турнири от сериите „Чалънджър". В следващия месец Кузманов ще участва в три турнира в Сърбия, а към края на сезона на открито ще се състезава и в Турция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини