След Пиронкова, МакХейл надигра и Вожняцки



17-08-2011 20:16 | Николай Драгиев

Американският тенис може би ще има своя звезда и след ерата на сестрите Уилямс. Такава заявка даде 19-годишната Кристина МакХейл, която победи световната номер 1 Каролина Вожняцки с 6:4, 7:5 във втори кръг на силния турнир от категорията "Premier" в Синсинати.

По този начин Вожняцки записва трета поредна загуба и навлиза в най-тежката криза в кариерата си, откакто стана номер 1 в света. Датчанката изглежда не може да се справи с напрежението и очакванията към нея да спечели някой турнир от "Големият шлем".

Заемащата 76-о място в световната ранглиста МакХейл пък за пореден път загатна за огромния си потенциал. В първи кръг Кристина се справи и с ракета номер 1 на България Цветана Пиронкова.

След поредица от пробиви в първия сет, МакХейл се наложи след 6:4. Тя тотално доминираше в геймовете на Вожняцки, когато датчанката не успяваше да вкарва първи сервис.

Във втория сет Вожняцки игра доста по-добре. Тя водеше през почти цялото време. При 5:5 обаче допусна втори пробив и след това нямаше начин да се върне в мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини