Умореният Джокович оцеля (видео)



20-08-2011 04:56 | Николай Драгиев

"Черният" петък за лидерите в световната ранглиста подмина Новак Джокович. Сърбинът успя да обърне макар и трудно Гаел Монфис в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати - 3:6, 6:4, 6:3 за два часа и половина игра.

След 56-ата победа за Супер Ноле през 2011-а, сърбинът очаква Томаш Бердих в полуфиналите на надпреварата. Задачата на Джокович обаче никак не изглежда лека. Срещу Монфис той показа признаци на умора, а освен това има проблеми с рамото, които не му дават възможност да сервира максимално добре.

Само преди седмица Джокович разгроми Монфис в Монреал, но този път ситуацията на корта бе по-различна. Сърбинът изглеждаше далеч от перфектното си състояние. Монфис летеше по корта в първия сет и максимално се възползва от проблемите на сърбина за 6:3 в своя полза.

Монфис се озова в позиция да изостава с 2:3 и пробив във втория сет, но обърна до 4:3 и изглеждаше в позиция да нанесе втора загуба на Джокович през 2011-а.

Нищо подобно обаче не се случи, тъй като Джокович вдигна оборотите и само за няколко гейма преобърна развитието на мача. Той проби за 5:4 и след това с лекота изравни резултата.

Малко по-късно Ноле реализира пробив в началото на решителния трети сет, а допълни към това и втори за 6:3. Особено впечатляващ в мача бе форхендът на Джокович, който просто зашеметяваше пъргавия французин.

Интересното е, че по този начин Джокович предотврати възможността първите трима в света да отпаднат едновременно в един ден на даден турнир. За последно Джокович, Надал и Федерер бяха губили "заедно" в Монреал през 2009-а.

Джокович от своя страна води с 6:1 на Томаш Бердих в сблъсъците им до момента. Два от тях дойдоха през тази година - в Мелбърн и Дубай. Във втория случай Бердих стана един от малкото играчи през сезона, които взеха сет на световния номер 1.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини