Шарапова с титлата в Синсинати след драма



22-08-2011 03:01 | Николай Драгиев

Мария Шарапова взе втората си за сезона и общо 24-а титла в кариерата. Това стана на турнира от категорията Premier 5 в Синсинати. Във финала рускинята се наложи драматично с 4:6, 7:6(3), 6:3 над Йелена Янкович.

От началото до самия край двете тенисистки правеха куп грешки и обратите в резултата бяха непрекъснати. Все пак шампионският характер на Шарапова надделя в края и тя отива в максимално добро настроение на US Open.

В първия сет Шарапова поведе с 4:1, но след това допусна да загуби цели 7 гейма един след друг! Така Янкович не само поведе с 6:4, а дори имаше аванс от 2:0 във втория сет.

След множество обрати и размяна на инициативата, логично се стигна до тайбрек. Там Шарапова най-после изчисти грешките особено от форхенд и се наложи сравнително лесно.

Третият сет бе фрапантен дори за женски мач. Двете осъществиха 5 поредни пробива. Янкович поведе с 3:2 и имаше сервис, когато се срина. Тя загуби четири поредни гейма с безумни грешки и подари титлата на Шарапова.

Цифрите от мача също говорят за нервността на двете. Янкович завърши с 11 уинъра и 49 непредизвикани грешки. Шарапова направи 11 двойни, 61 непредизвикани грешки общо и 37 уинъра.

С успеха си Маша грабва 360 хиляди долара от наградния фонд и 900 точки. Това ще й осигури място като поставена номер 3 на US Open.

От новата седмица Маша ще бъде под номер 4 в ранглистата. Там тя не е попадала от август 2008-а година!

От своя страна Янкович вече повече от година и половина не може да спечели титла. Все пак представянето й в Синсинати е стъпка в правилната посока.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини