Болетиери: Джокович е най-завършеният играч в историята



24-08-2011 18:39 | Niki Niki

Известният американски специалист Ник Болетиери обяви Новак Джокович като фаворит за предстоящия US Open. Според Болетиери Джокович е най-завършеният играч изобщо в историята на играта.

"Без никакво съмнение Новак е фаворит и бих заложил на него. Боже мой, та той победи пет пъти Рафаел Надал. Надигра всички най-добри играчи през годината и серията му е без аналог. Мога да кажа, че Джокович е най-завършеният играч в историята," смята Болетиери.

Според популярния тенис гуру, ключово за успехите на Джокович е и отношението му към физическата подготовка и храненето.

"Той има всичко - сила, бързина, техника. Никой друг не е имал подобен микс от качества. Всички мислеха, че той не тренира достатъчно, но промените в хранителния режим, които направи, са в основата на успеха му. Физически той е на друго ниво. Колкото по-дълга е точката, толкова по-силен е Новак," допълва откривателя на Андре Агаси и Мария Шарапова.

Дали доминацията на Джокович ще продължи дълго? "Никой не може да каже това. Всеки един играч по света тренира с желанието да го победи. Надиграваш го и ставаш известен. Въпросът е дали той ще издържи на това напрежение," категоричен е Болетиери.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини