Родик продължава да трупа кураж, вече е на полуфинал



26-08-2011 11:22 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Родик ще се изправи срещу сънародника си Джон Иснър в полуфиналите на турнира в Уинстън-Салем. Двамата американци ще определят единият финалист в надпреварата, след като се справиха съответно с Хуан Монако и Маркос Багдатис.

 

До момента Родик и Иснър са играли 4 пъти, като Анди има 3 победи. Последният им мач бе в началото на този сезон в Индиън Уелс и бе спечелен в два сета от Родик. Единствената победа на Иснър пък е в петсетов трилър на US Open през 2009-та година.


 „Може да имаш стратегия за играта, но когато се изправиш срещу Иснър това няма значение. В много моменти от срещата просто се чудиш как да върнеш топката след неговия сервис и се притесняваш да не загубиш твоя. По принцип рядко се случва когато аз съм на корта да бъда с по-слаб сервис от съперника, но утре (днес) случаят ще бъде точно такъв”, коментира Родик.


Късно снощи Анди се разправи с Хуан Монако с изразителното 6:1, 6:4, като в трети пореден мач в турнира не допуска точка за пробив пред съперника. За целия двубой Родик загуби общо 9 точки на свой сервис и осъществи 3 пробива в двубоя, продължил 66 минути.


Далеч по-труден мач имаше четвъртият в схемата Иснър, който трябваше да заличава сет пасив срещу Багдатис – 1:6, 6:3, 6:4. По ирония на съдбата двамата играха в първия кръг на „Роджърс Къп” в Монреал и ще спорят на старта на US Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини