Рафа: Чичо Тони да приеме, че вече съм на 25 г.



26-08-2011 19:20 | Niki Niki

Рафаел Надал разкри любопитна подробност от своя тренировъчен процес. Испанецът отчете, че вече си позволява сериозно да спори със своя чичо и треньор Тони Надал.

"Аз вече не съм дете. Преди той казваше каквото мисли, а аз изпълнявах. Сега аз му отговарям. Той трябва да приеме, че съм на 25 и мога да имам мнение по различните въпроси," заяви Надал.

Все пак Надал не смята да се отказва от услугите на своя роднина. Така направиха от своя страна Мария Шарапова и Каролина Вожняцки, които вече не разчитат изцяло на съветите на своите бащи.

"Сега вече дискутираме ситуациите повече от преди. Все още го уважавам изключително много. Това няма да се промени," смята Рафа.

"Ако чужд човек дойде и ми каже неща, каквито Тони ми обяснява, ще бъде страшно трудно да работим съвместно. Усещам го малко повече като треньор, отколкото като чичо. Но пък го обичам като мой близък роднина," открехва вратата още малко Рафа.

"Тони има три деца и понякога се уморява да пътува с мен по целия свят. Никога не знаеш какво ще се случи за в бъдеще."

Надал обобщава и годината си в едно изречение: "Щастлив съм от представянето си, но не съм доволен от мачовете срещу Джокович. За да го победя трябва да съм в перфектно състояние, а не бях в такова."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини