Серина се определи като фаворит за US Open



29-08-2011 19:29 | Niki Niki

13-кратната шампионка в турнири от Големия шлем Серина Уилямс сложи своето име сред това на фаворитите за предстоящия US Open. Американката е печелила в Ню Йорк през 1999-а, 2002-а и 2008-а година.

"Считам себе си за фаворит на базата на това, че давам винаги максимума от възможностите си. Ако ме питате дали искам да спечеля US Open, разбира се, че искам да го направя. Работих много и ще направя каквото е нужно. Искам да спечеля 7 мача в Ню Йорк и точно с тази цел излизам на корта," заяви Серина.

Серина коментира и ситуацията с нейното място в основната схема. Тя бе поставена под номер 28 от организаторите, които решиха да не правят реверанс към нея, въпреки страхотните й игри през лятото.

След Уимбълдън Уилямс бе изпаднала до 175-о място.

"Не разбирам защо всички са толкова разстроени. Моята цел бе просто да попадна сред поставените и аз го сторих," допълни тя.

"Вече няма какво да доказвам на себе си. Играя за удоволствие и напълно спокойно. Не съм играла от 1 година и нямам какво да губя. Това е изцяло нова ситуация за мен и ми харесва."




Коментари
Турнир: Swedish Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Croatia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Умаг, Хърватия
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $652,245

Official Website | Livescore
Други новини