Серина се определи като фаворит за US Open29-08-2011 19:29 | Niki Niki

13-кратната шампионка в турнири от Големия шлем Серина Уилямс сложи своето име сред това на фаворитите за предстоящия US Open. Американката е печелила в Ню Йорк през 1999-а, 2002-а и 2008-а година.

"Считам себе си за фаворит на базата на това, че давам винаги максимума от възможностите си. Ако ме питате дали искам да спечеля US Open, разбира се, че искам да го направя. Работих много и ще направя каквото е нужно. Искам да спечеля 7 мача в Ню Йорк и точно с тази цел излизам на корта," заяви Серина.

Серина коментира и ситуацията с нейното място в основната схема. Тя бе поставена под номер 28 от организаторите, които решиха да не правят реверанс към нея, въпреки страхотните й игри през лятото.

След Уимбълдън Уилямс бе изпаднала до 175-о място.

"Не разбирам защо всички са толкова разстроени. Моята цел бе просто да попадна сред поставените и аз го сторих," допълни тя.

"Вече няма какво да доказвам на себе си. Играя за удоволствие и напълно спокойно. Не съм играла от 1 година и нямам какво да губя. Това е изцяло нова ситуация за мен и ми харесва."
Коментари
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,248,665

Official Website | Livescore
Други новини