Федерер недоволен от бавните кортове на US Open



30-08-2011 09:56 | Станко Димов

Носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер остана доволен от успешния си старт на US Open 2011. Рано тази сутрин швейцарецът се наложи с 3:0 сета над Сантяго Хиралдо и вече мисли за втори кръг, където го чака Дуди Села. Въпреки чистата победа Федерер се оплака от „бавните” кортове на „Флашинг Медоуз”, които сравни с тези в Мелбърн на Australian Open.


„Тази вечер бе един от моментите, заради които тренираме всеки ден. Винаги е страхотно да излезеш в първия ден във вечерната серия на US Open. Щастлив съм от моята игра. Можеше да затворя мача по-бързо, но въпреки това съм доволен”, коментира Федерер.


„През първите два сета не успях да спечеля много лесни точки след сервис. Може би това бе обяснение на непоследователната ми игра в началото на двубоя. Жалко е, че всички турнири от Големия шлем започнаха да си приличат и да стават твърде еднакви. Тук например кортът трябва да е много различен от Australian Open, но не е. Според мен тенисът няма нужда от подобно нещо”, изрази недоволството си швейцарецът.


Федерер далеч не остана впечатлен от състоянието на настилката на „Артър Ар” и като цяло обяви кортовете на „Флашинг Медоуз” за „бавни”.


Все пак Федерер намери и повод за усмивка. Победата му днес бе под №224 в основната схема на турнири от Големия шлем, с което той се изравни с Андре Агаси на второто място в тази класация, изоставайки вече само с 9 победи от Джими Конърс.


„През последните години взе участие в много турнири от Големия шлем и въпреки това съм напълно здрав. Радвам се, защото това е просто друг начин да се каже: „Роджър, ти направи много неща по правилния начин в твоята кариера”. Това ми вдъхва повече увереност и удовлетвореност”, коментира Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини