Сергей Бубка срещу Цонга в Ню Йорк



30-08-2011 20:41 | Станко Димов

Давид Ферер (Испания, №5) и Жо-Вилфред Цонга (Франция, №11) започнаха с победи участието си на US Open 2011. Испанецът, който почти не е играл в сезона на твърди кортове заради контузия, се наложи с 3:1 сета над Игор Андреев.

 

Ферер започна плахо двубоя и бе особено неубедителен в сервис-геймовете си, което му костваше загуба на първия сет с 2:6.


След това обаче Ферер се стабилизира, напипа ритъма си и след 6:0, 6:0, 6:4 подпечата оставането си в турнира. В следващия кръг той ще играе срещу победителя от двубоя Джеймс Блейк (САЩ) – Джеси Хута Галунг (Холандия).


С победа на старта се поздрави и французинът Жо-Вилфред Цонга. Тъмнокожият състезател се справи с6:4, 6:4, 6:4 с традиционно неудобен съперник – Йен-Сун Лу. Французинът завърши двубоя с 39 уинъра на сметката си и със само един допуснат пробив.


Повече от любопитен е следващият съперник на Цонга на „Флашинг Медоуз”. Това ще бъде Сергей Бубка, който е син на легендарният украински лекоатлет. На старта 21-годишният Бубка надви в 4 сета автриеца Андреас Хайдер-Маурер. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини