Мъка за Надал срещу 98-ия в света (видео)



31-08-2011 05:18 | Niki Niki

Шампионът от US Open 2010 Рафаел Надал започна с трудна победа защитата на своя трофей. Испанецът се наложи с 6:3, 7:6(1), 7:5 над Андрей Голубьов (№98) след 2 часа и 49 минути игра.

Мачът бе изцяло доминиран от мощния руснак, играещ за Казахстан. Голубьов водеше с пробив във всеки един от трите сета, но липсата на постоянство в играта му, дадоха възможност на Надал да измъкне победата в отделните части.

В рамките на двубоя Голубьов реализира редица потресаващи печеливши удари, които направиха обикновен зрител дори 10-кратния шампион в турнири от Големия шлем.

Следващият съперник на Надал в Ню Йорк ще бъде Никола Маю от Франция, а двубоят ще бъде в петък.


В първия сет Голубьов проби за 3:2, но след това неочаквано се срина и загуби четири гейма поред, с което Надал взе първата част.

Вторият сет обаче бе много по-добър за руснака. Той поведе с 3:0 с лекота. Запази преднината си до 5:2. Малко по-късно той пропиля аванс от 40:0 при 5:3. Надал не просто оцеля в тежката ситуация, а проби на два пъти и сервираше за сета при 6:5. Голубьов се изнерви максимално от ситуация в предходен гейм и започна да блъска топката все по-силно и така направи показен пробив за 6:6. В тайбрека Надал показа класа и спечели със 7:1 точки. Испанецът спаси общо 7 сетбола.

Бомбардировката продължи и в третия сет. Голубьов продължи да наказва колебливия Надал, който сервира много далеч от стандартите, които постави преди година. Така Голубьов доста бързо се озова в изгодна позиция с два пробива и аванс от 5:2. Историята от предния сет се повтори. Надал този път оцеля след два пробива пасив, а дори не се наложи да спасява сетболи. Той взе пет гейма поред за 7:5 като приключи мача с ефектен минаващ удар.

Интересното е, че през тази година Голубьов записа една от най-отчавайщите серии. Той допусна 18 поредни загуби в период от 2011-а. Голубьов претърпя и поражение от Григор Димитров на Australian Open.

Показателен е и фактът, че в рамките на първия си мач тази година Надал бе пробит 6 пъти, а за целият турнир през 2010-а, това се случи в 5 случая.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини