Организаторите на US Open отрекоха твърдения на Федерер



31-08-2011 19:51 | Niki Niki

Организаторите на US Open опровергаха твърденията на Роджър Федерер, че през тази година настилката на кортовете във "Флашинг Медоуз" е по-бавна.

Според тях с течение на турнира тя ще се изтърка повече и това ще я направи по-бърза. В същото време Новак Джокович коментира, че според него тя не е по-бавна от преди година.

"Наистина имам чувството, че условията са по-бавни от преди година," заяви Федерер. "Може би организаторите са допуснали грешка? При всички положения е жалко, тъй като всичките турнири от Шлема стават еднакви."

Според директора на US Open Джим Къри сместа за кортовете е същата и е положена по същото време като преди година - в началото на август. Времето над Ню Йорк обаче е позволило да се играе по-малко през 2011-а на тях и те все още не са разработени.

"Колкото повече се играе, толкова по-бързи стават. С течение на турнира ще видите, че скоростта ще се увеличи," коментира Кърли.

Световният номер 1 Новак Джокович допълни представата за кортовете като уточни, че не е усетил особена разлика. "Мисля че има доста разлика между дневните и нощните мачове. През деня условията са по-бързи. Може би затова изглеждат малко по-бавни."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини