Пиронкова не надмина себе си в Ню Йорк



31-08-2011 21:03 | Станко Димов

Българското участие на US Open 2011 приключи. Представителката ни при дамите Цветана Пиронкова напусна турнира във втори кръг, след като претърпя загуба от 13-ата в схемата Пън Шуай от Китай – 2:6, 4:6. По този начин Пиронкова не успя да надмине себе си и да достигне до трети кръг на „Флашинг Медоуз” за първи път в кариерата си.

 

Двубоят бе втори между Пиронкова и Пън Шуйа, а азиатката записа втора победа след тази в Хобърт в началото на годната. Както е известно на старта Цвети се справи с Виржини Разано, а представителят ни при мъжете Григор Димитров загуби от №7 в света Гаел Монфис.


Двубоят на фаталния за Пиронкова Корт 13 започна по най-лошия начин за нашето момиче – изоставане с 0:3 гейма след два пробива. В следващите минути двете не успяваха да взимат подаването си и след куп пробиви се стигна до 5:2 за китайката. В този момент Пън Шуай натисна подаването си и след силен сервис-гейм поведе в резултата с 6:2.


Изключително оспорван бе първият гейм на втория сет, който след множество обрати бе спечелен от Пиронкова, която за първи път в мача поведе в резултата. Светлината в тунела за българката обаче бе твърде кратка. Пън Шуай набързо спечели следващите 3 гейма и поведе с 3:1, с което до голяма степен предреши крайния победител.

 

До края на срещата Цвети не се предаде, но така и не намери отговори на подредената игра на съперничката си. От своя страна китайката демонстрира защо се намира в подножието на Топ 10 в женския елит. Въпреки, че не блестеше с кой знае какви изпълнения, тя така и не остави шанс на Цвети да върне пробива и да се надява на нещо повече от почетна загуба. Миналата година Пиронков отново отпадна втори във втори кръг. Тогава тя загуби от представителката на Люксембург Манди Минела.


В трети кръг Пън Шуай ще се изправи срещу победителката от двубоя Юлия Гьоргес (Германия, №19) – Лаура Пус-Тио (Испания). Миналата година китайката отново записа две победи в Ню Йорк, но след това заради контузия не излезе за двубоя си от трети кръг срещу Андреа Петкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини