Пиронкова с 12-та загуба във втори кръг в Шлема



31-08-2011 22:12 | Станко Димов

Загубата на Цветана Пиронкова от Пън Шуай на US Open 2011 бе 12-та за българката в опитите й да прескочи втори кръг на турнир от Големия шлем. С изключение на Уимбълдън, където през последните два сезона Пиронкова достигна последователно до полуфинал и четвъртфинал, пловдивчанката „има комплекс” от двубоите си във втори кръг.

Статистиката посочва, че това е мястото, където силите на Цвети приключват в Топ 4 турнирите в света.


Най-крещящо е положението на Australian Open, където от 6 участия Пиронкова има 5 загуби във втори кръг и една в първи. Добрата новина за Цвети е, че през последните 4 години неизменно минава първото стъпало в Мелбърн, но за жалост приключва участието си непосредствено след това.


На „Ролан Гарос” разликата не е особено голяма. В столицата на Франция Пиронкова има 3 участия във втори кръг и 3 в първи. Подобно е картината и на US Open. Равносметката първи-втори кръг отново е 3:3. Безспорно най-успешен от големите турнири за Пиронкова е Уимбълдън.

 

Любопитното е, че уникалният успех през 2010-та, когато Цвети достигна до полуфинал, идва тотално неочаквано с оглед представянето й на „Ол Ингланд Клъб” преди това. През 2006-та година Цвети достига до втори кръг на свещените английски кортове, а в следващите 3 години неизменно отпада на старта. През последните два сезона обаче Пиронкова има с какво да се похвали от тревната надпревара.


Задължително за отбелязване в случая е, че от Australian Open 2006, когато Пиронкова прави дебют в основната схема на турнир от Големия шлем, нашето момиче не е пропускало нито една от надпреварите от Топ 4 турнирите в света, което цифром значи 24 поредни участия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини