Винъс Уилямс се отказа заради болест



31-08-2011 23:25 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс прекрати участието си на US Open 2011. Американката, която е двукратна шампионка в турнира, се отказа заради автоимунно заболяване. Това на практика означава, че Уилямс ще напусне Топ 100 на WTA при следващото обновяване на ранглистата.

Тази вечер Винъс Уилямс трябваше да излезе на корта срещу Забине Лизицки (Германия) в спор за място в трети кръг, но двубой няма да има.


През сезона на твърди кортове 31-годишната Уилямс се отказа на два пъти от турнири заради вирусни заболявания. В понеделник, в първия си мач от два месеца насам, по-голямата от сестрите Уилямс се наложи с 6:4, 6:3 над Весна Долонц.


Добрата новина за привържениците на американския тенис е свързана с младата Кристина МайХейл. Само няколко дни, след като се справи със световната №1 Каролина Вожняцки (на турнира в Синсинати), 19-годишната американка взе скалпа на втора състезателка от Топ 10 – Марион Бартоли.

 

МакХейл се наложи със 7:6, 6:2 и за първи път в кариерата си се класира за трети кръг в турнир от Големия шлем. Нейна съперничка в следващата фаза ще бъде рускинята Мария Кириленко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини