Рафа: Определено подобрих играта си



Рафа: Определено подобрих играта си
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-09-2011 12:11 | Станко Димов

Шампионът Рафаел Надал подпечата участието си в трети кръг на US Open, след като съперникът му Никола Маю от Франция се отказа заради контузия при резултат 2:6, 2:6. След срещата Рафа сподели, че е далеч по-доволен от представянето си на корта в сравнение с първия двубой, в който се измъчи срещу Андрей Голубьов.


 „Съжалявам за Маю. Той ми каза, че изпитвал болки когато сервира. Не е приятно да се печели по този начин, но това е част от спорта и понякога подобни неща се случват”, коментира Надал след двубоя.


„Мисля, че днес направих някои неща по-добре в сравнение с първия ми мач. Определено подобрих играта си. Представих се добре срещу съперника, който далеч не е лесен за побеждаване. Опитах се да наложа моята стратегия – да играя агресивно на форхенд и да атакувам когато е възможно. Наистина направих това, което исках”, коментира Надал.


Както е известно испанецът стана седмият човек в историята, който прави т.нар. „Кариерен шлем”, след като победи Новак Джокович на финала на US Open преди 12 месеца. Левичарят се е устремил към 11-ата си титла от Големия шлем, след като по-рано през годината триумфира на „Ролан Гарос” и игра финал на Уимбълдън.


В следващия кръг Рафа ще се изправи срещу аржентинецът Давид Налбандян.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини