ВИДЕО: Федерер премина първия сериозен тест



03-09-2011 23:11 | Николай Драгиев

Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер се класира за осминафиналите в надпреварата. Швейцарецът победи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:2 Марин Чилич след два часа и 40 минути игра.

По този начин Федерер е само на 1 победа от 30-и пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. Това е сред постиженията на Фед-Експрес, които надали ще бъдат подобрени.

Тази победа осигури на Федерер и класиране за финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон.

Федерер показа стабилна игра срещу намиращия се в добра форма хърватин. Той завърши мача само с 24 непредизвикани грешки и цели 31 печеливши удара. Особено ефективен бе Федерер при важните точки и когато бе необходимо да спасява ситуациите за пробив, открили се пред Чилич.

По традиция Федерер стартира чудесно първия сет и с лекота спечели за 36 минути игра с 6:3.

Ситуацията се промени във втория сет, когато Чилич заигра по-добре и се възползва от спад в представянето на Федерер, за да изравни резултата с 6:4. Той проби в десетия гейм.

Особено важният трети сет бе изигран много стабилно от Федерер. Бившият номер 1 оказваше постоянен натиск в сервис-геймовете на Чилич и това даде резултат. Единствен пробив се оказа напълно достатъчен за 6:4.

На практика третият сет бе с цената на спечелването на целия мач, тъй като Чилич нито вярваше, нито имаше възможностите да обърне срещата. В края хърватинът се умори и бе съвсем лесна плячка за опитния си съперник.

В осминафиналите Федерер ще играе с Хуан Монако, който победи с 3:1 сета Томи Хаас.
 
ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини