Джокович продължава да е перфектен



04-09-2011 10:24 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович постигна 60-ата си победа за сезона. Той надигра с 6:3, 6:4, 6:2 Николай Давиденко и се класира за осминафиналите на US Open 2011.

В момента Ноле е в позиция да спечели 10-а титла за сезона и да стане шестият играч, който е спечелил три титли от Големия шлем в една календарна година. В Ню Йорк сърбинът вече има два загубени финала - от Федерер и Надал.

Двубоят с Давиденко далеч не бе лесен, както изглежда от резултата. Руснакът на моменти загатваше от класата, която му донесе титлата от финалния "Мастърс" през 2009-а.

"Играх на приливи и отливи. В началото бях притеснен от неговата класа, Давиденко е изключителен играч. Той знае как да играе на големите турнири. Успях да се приспособя към неговата игра и нещата започнаха да се получват. Доволен съм най-вече от третия сет," коментира Джокович.

Следващият съперник на Новак ще бъде Александър Долгополов. Украинецът победи машината за сервиси Иво Карлович с 6:7, 6:2, 6:4, 6:4. Нещо повече - Долго джуниър изстреля равно количество асове - 22 и успя напълно да неутрализира най-силното оръжие на двуметровия хърватин.

"Във втората седмица няма лесни мачове. Долгополов прави най-успешната година в кариерата си, а твърдите кортове са предпочитаната му настилка. Играе агресивно и има мощен сервис," коментира Ноле.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА!

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА НОВАК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини