Дел Потро: Трябва ми още време



05-09-2011 17:20 | Николай Драгиев

Снощи Хуан Мартин дел Потро записа своята първа загуба на US Open от 2008-а. Шампионът от 2009-а бе победен след 4 часа игра от Жил Симон след 6:4, 6:7, 2:6, 6:7.

Дел Потро имаше три сетбола в четвъртия сет, но бе тотално изтощен и не успя да се противопостави на играещия отлично французин.

"Той е страхотен боец. Много е трудно да направиш уинър срещу него. Опитах се в края да обърна, но в тайбрека той играе много добре. Беше равностоен мач," заяви Дел Потро, който направи 10 уинъра по-малко от "дефанзивно" играещия Симон.

На всичкото отгоре Симон реализира и повече асове от аржентинския гигант - 13 на 10.

"Хубаво бе да се завърна в Ню Йорк. След такава загуба ми е тежко, но ще опитам да подобря играта си," заяви още Дел Потро, който прие поражението със сълзи в очите.

"След 1 година извън корта и дългия сезон до момента ми е трудно да играя на турнир от Големия шлем и да се боря за победа в пет сета. Все още търся оптималното си физическо и психическо състояние, а също и качеството ми на играта. Знам, че това отнема много време, но опитвам да прогресирам всеки ден. Дано се представя по-силно на следващия голям турнир догодина," пожела си Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини