Сърбин на полуфинал (видео)



06-09-2011 01:07 | Николай Драгиев

Вече е 100% сигурно - на US Open 2011 ще присъства сърбин на полуфинал за поредна година. Това стана възможно, след като Новак Джокович победи със 7:6 (14), 6:4, 6:2 Александър Долгополов в четвъртфиналите. Преди това Янко Типсаревич победи Хуан Карлос Фереро с 3:1 сета.

"Наистина е странно чувство да играеш срещу един от най-добрите си приятели. Янко играе страхотно и се намира в най-добрата си форма. Много е уверен," коментира Джокович. Досега в откритата двама сърби не са играли един срещу друг в четвъртфинали на турнир от Големия шлем.

"Условията бяха тежки. За мен бе важно да спечеля първия сет и след това се успокоих," допълни Новак.

Световният номер 1 Джокович отново не загуби сет, въпреки че изигра най-трудния си мач до момента и дори се наложи да спасява 4 сетбола в полза на украинеца. С течение на срещата сърбинът намери своя ритъм и не даде повече шансове на по-младия си съперник.

Първият сет между двамата се превърна в истинско шоу и бе може би най-драматичната продукция при мъжете на турнира. Долгополов игра на изключително ниво и създаде множество главоболия на Джокович. В тайбрека двамата разиграха 30 точки и победата можеше да отиде при всеки. Долгополов поведе с 4:0 точки и сякаш успехът му бе в кърпа вързан. Джокович обаче бързо изравни и дори поведе с 5:4. В крайна сметка след няколко сетбола за Долгополов, Джокович успя да измъкне дългия гейм с 16:14 точки за 76 минути игра.

Още с началото на втория сет стана ясно, че Долгополов няма възможност да поддържа това изключително ниво дълго време. Джокович бързо направи два пробива, които трябваше да му гарантират и втория сет. Украинецът върна единият от тях, но нищо повече.

Интрига съвсем липсваше в третия сет, когато Джокович тотално наложи своя стил и все по-лесно разчиташе действията на Долгополов.

Джокович и добрият му приятел Янко Типсаревич са играли два пъти и победите са само за Новак. Те обаче не са се срещали на твърди кортове. Двамата са съотборници в шампионския тим на Сърбия за Купа "дейвис".

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини