Цонга вгорчи лятната приказка на Марди Фиш



06-09-2011 06:51 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга съсипа американските надежди на US Open. Той победи американския номер 1 Марди Фиш след 5 сета битка с 6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 6:2 и се класира за четвъртфиналите в Ню Йорк за първи път.

Марди Фиш пък ще получи само 70 хиляди долара бонус, тъй като през лятото спечели US Open сериите за чудесното си представяне. За негово съжаление на най-важния турнир не успя да остави значима следа за пореден път.

Цонга пък ще опита да достигне до втори пореден път до полуфинал на турнир от Големия шлем. Той стори това на Уимбълдън с гръмка победа над Роджър Федерер. За да постигне същото в Ню Йорк, французинът отново ще се наложи да се справи с Федерер в повече от очакван мач.

"Беше много трудно и заради ветровитите условия, и заради силната игра на Марди. Направих страхотен мач. Чувствам се добре физически, а също и като психологическа настройка," заяви Цонга.

Американецът изглеждаше в прекрасна позиция да спечели срещата, водейки с 2:1 сета и представяйки се чудесно в четвъртия. Спад играта му и проблем с дясното бедро лимитираха шансовете на Фиш и той капитулира, след като Цонга изравни за 2:2 сета. В петия сет Цонга с лекота се наложи с 6:2.

Така Цонга вече има 7:2 баланс в пет сета на Голям шлем. И двете загуби обаче дойдоха през 2011-а - на "Ролан Гарос" и на Australian Open, когато не издържа физически.

"Ще спя спокойно след този мач. Направих всичко, което можах. Да, загубата е разочароваща, тъй като бях в позиция да спечеля мача. Цонга е страхотен играч," обясни Фиш, който си размени доста обидни реплики с Фиш по време на самия мач.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини