Вожняцки със страхотен обрат срещу Кузнецова



06-09-2011 07:40 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки направи страхотен обрат срещу Светлана Кузнецова и за трети пореден път достигна четвъртфиналите на US Open. Датчанката се наложи с 6:7, 7:5, 6:1 за три часа игра.

"Вожняцки бе като стена. За да разбиеш стена, не трябва да удряш само със сила, а да разнообразяваш действията си," заяви разочарованата Кузнецова, визирайки тактическия си план.

След множество размени на инициативата Кузнецова дръпна с 6:5 в първия сет и сервираше за неговото спечелване. Тя се пречупи и Вожняцки стигна до тайбрек, в който поведе с 5:2. Кузнецова направи страхотни следващи 10-ина точки и с тях не просто спечели тайбрека, а поведе с пробив във втората част.

При резултат 4:1 в полза на Кузнецова, Вожняцки започна своя невероятен обрат. Тя доведе нещата до 5:4 в своя полза и сервираше за сет. След пропуснат сетбол, рускинята изравни за 5:5. По-много елементарен начин за опитна състезателка Кузнецова пак допусна да бъде пробита, а след това не успя да върне пробива и Вожняцки изравни резултата - 7:5.

В третия сет отличната физическа подготовка на Вожняцки си каза думата и тя с лекота разгроми Кузнецова с 6:1.

За срещата рускинята направи над 75 непредизвикани грешки при 26 за Вожняцки.

В спор за място на полуфинал Вожняцки ще играе с Андреа Петкович. През тази година германката се наложи в Маями на твърд корт, а в Щутгарт на клей по-добра бе Каролина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини