Надал към организаторите: Мислите само за пари



07-09-2011 20:09 | Николай Драгиев

Дъджът над Ню Йорк изнерви всички - от организаторите, зрителите и естествено състезателите.

Най-бесен е световният номер 2 Рафаел Надал, който реагира доста остро на решението на организаторите да започнат днешния ден въпреки едва подсушения централен корт "Артър Аш".

Първоначално испанецът се е забавил с 20 минути излизането си на корта, тъй като не е бил предупреден навреме, че мачът му започва. Това е принудило неговия съперник в осминафиналите Жил Мюлер да го чака в тунела за излизане на корта.

В крайна сметка Надал се е извинил на Мюлер за забавянето, а освен това е изразил нежеланието си да играе при толкова влажния корт.

Двамата тенисисти изиграха точно три гейма, преди отново да завали. Мюлер проби и поведе с 3:0 на Надал. Тогава отново заваля.

Бесният Надал веднага изля гнева си към излезлите на корта официални лица: "всичко, за което мислите е свързано с пари".

В останалите два мача Анди Родик поведе с 3:1 на Давид Ферер, а Доналд Йънг на Анди Мъри с 2:1.

За втори пореден ден няма яснота дали мачовете в Ню Йорк въобще ще могат да бъдат проведени днес или отново ще се наложи отлагане.

Освен Надал, от условията за игра са се оплакали всички играчи, а сред най-активните е бил и местният любимец Анди Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини