Родик на четвъртфинал след победа №40 на US Open



08-09-2011 22:16 | Станко Димов

Анди Родик отново е в голямата игра. Шампионът от 2003-та година се класира за четвъртфинал на US Open, след като се справи с 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 с втория по сила испанец Давид Ферер.

 

Двубоят между двамата се превърна в сериозна драма, след като бе отлаган и преместван в продължение на два дни. В крайна сметка печелиш от цялата ситуация излезе американецът, който се класира за 19-ти път в кариерата си сред най-добрите 8 в турнирите от Големия шлем.


По предварителна програма срещата трябваше да се проведе на „Луис Армстронг”, но неизправности по настилката наложиха той да се играе на сравнително малкия Корт 13. Родик започна впечатляващо и набързо поведе в резултата с 2:0 сета. В началото на третата част обаче Давид Ферер се събуди и на свой ред взе инициативата.

 

Световният №5 изчисти много играта си и бе много близо до изравняване на резултата. Именно той първи проби в четвъртия сет и поведе с 3:2. От тук до края обаче испанецът трепна, а за опитен играч като Родик нямаше нужда от втора покана.


Победата бе под №40 за Анди Родик на US Open в юбилейния му 50-ти мач. Освен това американецът взе реванш за поражението от Ферер за купа „Дейвис” преди няколко месеца в родния му град Остин.


В следващия кръг местният фаворит ще се изправи срещу шампиона от миналата година Рафаел Надал. До момента двамата са се изправяли 9 пъти, а Рафа води с 6:3 победи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини