"Супер събота" на US Open



10-09-2011 06:01 | Николай Драгиев

Днес предстои така наречената "Супер събота" на US Open. По предварителна програма на днешната дата трябваше да се изиграе финалът при жените и полуфиналите при жените, но дъждът над Ню Йорк през седмицата обърка сметките.

Организаторите обаче намериха начин да запазят любимата за американските телевизии порция тенис през уикенда и дори добавиха един мач. Така ще видим в дневната сесия полуфиналите при мъжете, а в нощната решителните битки по пътя към финала за дамите.

Особено интересно е при мъжете, тъй като за финала се класираха четиримата най-добри в последните няколко години. Конфигурацията е позната - Анди Мъри срещу Рафаел Надал и Новак Джокович срещу Роджър Федерер.

Крайно любопитно е, че през тази година на трите турнира от Големия шлем видяхме три различни конфигурации на финал измежду тези състезатели. На Australian Open финал играха Мъри и Джокович. На "Ролан Гарос" се срещнаха Федерер и Надал, а Джокович и Рафа разрешиха спора за първото място в света на Уимбълдън.

Така единствената двойка, която не е играла финал е Федерер срещу Мъри, но ако се вярва на букмейкърите и в Ню Йорк няма да видим тези състезатели на финал.

Големият въпрос е свързан с това дали Новак Джокович ще увенчае невероятната си година с турнира, на който се счита за най-удобен за играта му.

Също така е любопитно дали Рафаел Надал ще преодолее загубата на увереност след Уимбълдън и ще защити титлата си на "Флашинг Медоус".

Легендата Федерер пък може да грабне рекордна в Откритата ера шеста титла на US Open.

Не малко са специалистите, които отдават предпочитание на Анди Мъри, който все още не е изпитвал вкуса на това да стане шампион на турнир от Големия шлем. Тази година му е най-силна на турнирите от топ 4, тъй като той достигна полуфинали на всеки един от тях.

При жените изявен фаворит е Серина Уилямс, която е считана за реалната номер 1 в света. Тя ще трябва да се справи с заелата тази позиция в нейно отсъствие Каролина Вожняцки.

В другия полуфинал Саманта Стосър е фаворит срещу сензацията на турнира Ангелик Кербер от Германия, която тръгна в турнира като непоставена.

Програма за деня:

19,00 часа българско време:
Новак Джокович - Роджър Федерер - 9:14 в двубоите между двамата.

След този мач:
Рафаел Надал - Анди Мъри - 12:5

От 01,00 часа българско време:
Саманта Стосър - Ангелик Кербер - нямат мачове една срещу друга.

От 03,00 часа българско време:
Каролина Вожняцки - Серина Уилямс - 0:2 в мачовете между двете.

Мачовете можете да гледате по Eurosport.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини