Федерер: Сам съм си виновен, сега съм още по-гладен за титли (видео)



11-09-2011 03:55 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обвини единствено себе си за драматичното поражение с 2:3 сета от Новак Джокович в полуфиналите на US Open 2011.

Швейцарецът отчете, че това е бил мач, който не е трябвало да губи, но буквално един удар е обърнал неговото развитие. В края на срещата Федерер пропусна два мачбола, досущ като преди година, когато отново отстъпи на сърбина.

Все пак Федерер е оптимистично настроен оттук нататък и обяви, че ще бъде "изключително гладен" за успех на Australian Open 2012.

"Мога да обвинявам само себе си за случилото се. Не играх добре в края, но имам усещането, че това е мач, който трябваше да спечеля. Пропускаш един удар и всичко се обръща Това е. За мен турнирът е добър, но можеше да бъде и по-успешен. Трябва да приема това и да продължа напред," заяви Федерер.

"Годината не е свършила, има още турнири пред мен. Важно е да се представя добре в Базел, на финалния "Мастърс". Не е възможно да правиш еднакви сезони. В противен случай би било скучно. Предполагам ще бъде изключително гладен за победа в Австралия следващата година. Това е очевидно. Ще работя здраво дотогава, но има доста време," допълни Фед-Експрес.

Федерер коментира и невероятни начин, по който Джокович спаси първия мачбол в мача с невероятно рисков ретур. "Това е причината да гледаме спорт, нали? Никога не знаеш какво може да се случи и всеки има шанс за успех. Ето защо обичаме спорта, който може да бъде много измамен и труден за възприемане. Боли от такива загуби, но не е толкова зле. Можеше да е и по-лошо. Можеше да се случи на финал."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини