Джокович: Показах, че мога да победя Надал на три настилки (видео)



11-09-2011 05:31 | Николай Драгиев

В безспорно най-добрия сезон от своята кариера Новак Джокович е само на един мач от спечелване на трета титла в турнир от Големия шлем. Така той може да стане един от малкото състезатели в историята, които са взимали в една година три подобни трофея.

Останалите са Род Лейвър, Джими Конърс, Матс Виландер, Роджър Федерер и Рафаел Надал.

От целта го дели двубой с Рафаел Надал във финала. Джокович вече победи Надал 5 пъти през 2011-а и е най-неудобния съперник на испанеца в исторически план.

"Бях много близо до това да загубя. Успях обаче да направя този невероятен бекхенд-ретур и това ме върна в мача. Публиката ме зареди с енергия и успях да се преборя. Определено не исках да се повтори случилото се от Париж," обясни Джокович, който има едва една загуба в цял мач през годината, именно от Федерер, но на "Ролан Гарос".

"Не мога да кажа, че контролирах петия сет, това не е вярно. Срещу Роджър, когато имаш възможност, трябва да се възползваш, иначе губиш. Когато играят двама топ играчи, няколко точки решават кой ще спечели," призна още сърбинът.

"Това е най-великата ми победа през 2011-а с оглед обстоятелствата. Да играя срещу Роджър и да обърна от 0:2 е невероятно," категоричен е той.

При евентуална титла и на US Open, множество специалисти предричат, че сезонът на Джокович може да бъде определен като най-добрия в Откритата ера.

Джокович анализира и предстоящия си съперник във финала - Рафаел Надал. Той отчете, че го чака наистина труден мач. Преди година тъкмо Надал спря Ноле по пътя към първа титла в Ню Йорк.

"Ще опитам да покажа моята игра. Знам, че съм достатъчно добър, за да го победя. Доказах това през годината на три различни настилки, така че вярвам в шансовете си. Нужно е да изляза на корта с увереността, че мога да победя.

"Но все пак говорим за играч, който има 10 титли от Големия шлем, а е само на 25 години. Много зависи от това как ще сервираме. Преди година той бе просто невероятен с началния си удар. При всички положения ще бъде труден мач," сигурен е Джокович.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини