Серина Уилямс унижи Вожняцки, стигна финал №5 на US Open



11-09-2011 06:49 | Николай Драгиев

Без дори да показва най-доброто от играта си Серина Уилямс се класира за финала на US Open 2011. Уилямс разгроми настоящата номер 1 в света Каролина Вожняцки с 6:2, 6:4 за час и половина игра. Така тя не загуби нито сет по пътя си към двубоя за титлата по-късно днес.

Американката, която не игра повече от година след Уимбълдън 2010, показа че когато е във форма няма конкуренция сред дамите. Тя можеше да постигне и още по-убедителен успех срещу Вожняцки, но подари на датчанката няколко гейма в края на мача.

"Много съм щастлива. Заради годишнината от 11-и септември много държах точно аз да съм на финала. Надявам се цялата публика да ме подкрепя утре. Не мога да повярвам, наистина не мога да повярвам че съм на финал," заяви Уилямс.

В първия сет Серина стартира блестящо и редеше уинър след уинъра. Тя не срещна особена съпротива от Вожняцки и само някои нейни грешки я лишиха от възможността да вземе и по-лесно сета от 6:2. За 8 гейма Вожняцки имаше показател "0" в повечето графи - печеливши удари, излизания на мрежата и асове. Уилямс пък закова 15 уинъра и бе блестяща на мрежата.

Дори Джон МакЕнроу не пропусна да се пошегува с Вожняцки "Тя дори не може да хвърли ракетата си от яд. Трябва да работи и над това," обясни Големия Мак след поредната ядосана реакция на Каролина.

Наказанието продължи и във втория сет, когато Уилямс бързо поведе с 5:2. Тя допусна спад в представянето си и Вожняцки успя да вземе два гейма и дори сервираше за изравняване на геймовете 5:5. Уилямс не допусна подобно нещо и от втория си мачбол приключи срещата.

В кариерата си Серина Уилямс има 13 титли от Големия шлем от 16 финала. Три от тях са на US Open като веднъж е губила финал от сестра си Винъс.

Уилямс води и с 4:2 срещу другата финалистка Саманта Стосър в преките двубои между двете. За последно те играха в Торонто през лятото и Уилямс се наложи лесно в два сета.

При евентуална титла Серина Уилямс ще грабне рекорден чек от 2,8 милиона долара, тъй като спечели US Open сериите това лято.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини