"Суперменът" Федерер ще играе за Купа "Дейвис"



13-09-2011 23:07 | Николай Драгиев

От лагера на Швейцария за Купа "Дейвис" издадоха, че Роджър Федерер ще пътува за Сидни, където в петък неговата страна ще играе с Австралия в решителен сблъсък за място в Световната група.

Самият Федерер трябва да се възстанови от маратона на US Open, където загуби след 4 часа битка в полуфиналите срещу бъдещия шампион Новак Джокович.

Според бившия номер 1 и лидер на тима на Австралия Лейтън Хюит, краткото време за възстановяване няма да попречи на Федерер.

"За човек като Федерер, това няма значение," заяви Хюит. "Не съм виждал много неща, с които той да не може да се справи. Той е нещо като Супермен, когато трябва," допълни Хюит, който отново ще играе с Фед-Експрес на любимата тревна настилка.

През миналата година Федерер отказа да играе за Купа "Дейвис" и тимът се срина срещу Казахстан. Сега швейцарецът е решен да поправи това и да върне страната си в топ групата на турнира.

Разбира се, Федерер има и друга, вероятно по-основателна причина да играе, а именно нуждата от участие за страната си по пътя към квота за Олимпиадата в Лондон през 2012-а.

Втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка отпадна рано на US Open, но имаше и проблеми с травма. Сега той се надява да е готов за двубоите, които стартират в петък.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини